Heti linkajánló

Ezen az oldalon olyan linkekre szeretném felhívni a figyelmet, melyek valami érdekeset tarto- gatnak számunkra,  kapcsolatosak az oldalal témáival és bemutatnak egy-egy készüléket működés közben is.    (A lila színnel kiemelt szövegrészek linkek)
Előző heti ajánló

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Vissza a rádióhoz" Mozgalom. amelyhez értéket közvetítő rádióműsorok és rádióállomások csatlakozhatnak. A honlap magáért beszél, böngészése egy egész estét betöltő élmény lehet. 

Videózzunk!  Ha a youtube.com oldalán a keresőbe "crystal radio" kulcsszóra keresünk akkor a detektoros rádió működését demosnstráló videókra bukkanhatunk. A találatokból válasszunk kedvünkre!
Ajánlom még, hogy keressünk a "ham radio" kulcsszóra. Ebben az estben az amatőr rádiózással kapcsolatos érdekes videókra találhatunk. Számomra nem csak tanulságosak, de szórakoztatóak is voltak. Kiemelnék kettőt:

"Radio Hams"  Film (Pete Smith Speciality). Egy a rádióamatőr tevékenységet népszerűsítő rövid film.

"Detektoros Rádió - Crystal Radio"  xtalradio.blogspot.com Rudas Gábor weblapja. Az oldal a régi rádiók, ezen belül is a detektoros rádiók iránti érdeklődést igyekszik felkelteni.  A detektoros rádió építés ma már nem szükségszerűség, de nagyszerű hobby és "belépő" lehet az elektronika világába.